Skip to main content

90 Vragen over Palliatieve Zorg en het Levenseinde (Dutch only)

Authors: Beernaert K, Chambaere K, Cohen J, Deliens L, Dierickx S, De Vleminck A, Maetens A, Pardon K, Smets T, Van den Block L

 

Date: 21-10-2019

Beernaert K, Chambaere K, Cohen J, Deliens L, Dierickx S, De Vleminck A, Maetens A, Pardon K, Smets T, Van den Block L

Source: https://www.acco.be/nl-be/items/9789463797030/90-vragen-over-palliatieve-zorg-en-het-levenseinde

 

90 vragen
Een gids voor patiënten, mantelzorgers, familieleden en zorgprofessionals

Een helder antwoord op 90 concrete vragen rond goede zorg bij ongeneeslijke ziekte, palliatieve zorg, voorafgaande zorgplanning en beslissingen aan het levenseinde, gebaseerd op gedegen wetenschappelijk onderzoek van de afgelopen 20 jaar. Dat is wat het nieuwe boek "90 vragen over palliatieve zorg en het levenseinde, een gids voor patiënten, mantelzorgers, familieleden en zorgprofessionals" tracht te bieden.

De antwoorden zijn geput uit 20 jaar onderzoeksresultaten van de VUB-UGent Onderzoeksgroep Zorg rond het Levenseinde. Daarnaast komen ook de onderzoekers zelf aan het woord: wat betekent voor hen goede zorg, nu en in de toekomst? Werd jij al geconfronteerd met een ongeneeslijke ziekte? Als familielid, als zorgverlener of als patiënt? Dan weet je dat bij palliatieve zorg communicatie, begrip en openheid zeer belangrijk zijn. En dit zowel voor patiënten, mantelzorgers, familieleden als voor de professionele zorgverleners. Bovendien is dit noodzakelijk binnen alle zorgcontexten: thuis, het ziekenhuis, het palliatief dagcentrum of het woonzorgcentrum.

Dit boek geeft inzicht in de palliatieve zorg en levenseindezorg in de praktijk, zowel in België als daarbuiten. Wat zeggen de cijfers? Wat zegt het onderzoek? Wat doen we al goed? En waarin zouden we beter moeten presteren? Verder is er veel aandacht voor onderzoek rond attitudes, wensen en voorkeuren, zowel van patiënten, familieleden als zorgprofessionals.

Interesse? Bestel het boek nu met 10% korting met de code PALL10GZ9010 op www.acco.be/90vragen